Zi Design
Магазин
0

Нямате артикули в количката.

Мулч за рози и трайни насаждения

32.00 лв.

Мулчът за рози и трайни насаждения е подходящ за предотвратяване на поникване и растеж на плевели. Произведен е от иглолистна дървесна кора необработена химически срещу вредители.
Разфасовка: 50 л

Description

Мулч за рози
Мулчът за рози и трайни насаждения е подходящ за предотвратяване на поникване и растеж на плевели. Суровината за производство е иглолистна дървесна кора, избрана само от доставки на дървесни трупи, необработени химически срещу вредители. Към мулча за рози е добавен сортиран узрял компост, направен от суровини предимно от дървесна кора.
Предимства:
• ☑ Мулчът за рози и трайни насаждения е подходящ за предотвратяване на поникване и растеж на плевели (по този начин позволява замяната на използването на химически хербициди, които имат отрицателен ефект върху свойствата на почвата)
• ☑ Поддържа почвената влага, като предотвратява изпаряването на водата от почвата
• ☑ Предпазва от замръзване и, обратно, от изключително високи температури през летните месеци
• ☑ На места, където е използван е източник на бъдещ почвен хумус
• ☑ Особено подходящ е за третиране на розови храсти през есента за защита от замръзване
Употреба:
Използва се за разпръскване в местата за засаждане и отглеждане на рози и трайни насаждения и се препоръчва особено за зариване на корените на рози или дървета преди настъпващата зима. Освен че предотвратява замръзването на корените, мулчът доставя и хранителни вещества с естествен произход от компост от кора. Препоръчителният слой е 6 – 8 см за зариване преди зимата според местните климатични условия.