Zi Design
Магазин
0

Нямате артикули в количката.

Вертикално озеленяване и зелени стени в Интериора

Вертикално озеленяване или така наречените зелени стени играят значителна роля за подобряването микроклимата и околната среда. По-специално, в районите с висока гъстота на населението, липсата на растителност и други негативни влияния на глобализацията, създаването на зелени фасади стават все по предпочитан „строителен материал” за облицовка на сградите.

Тези екологични фасади, наподобяват покривното озеленяване с тази си разлика че конструкцията върху която се развива растителният материал е различна. Растителните видове, който могат да се използват за екстериора в нашата страна са различни, но за съжаление не толкова богати като видово разнообразие. Предимно растения устойчиви на метеорологичните условия, развиващи се в по – ограничен почвен субстрат. Въпреки тези си ограничения   възможностите за развитие на зелени стени не бива да бъдат пренебрегвани. С екологичните ползи и високите си естетически качества многократно биха възвърнали направената за тях инвестиция.

Места на които ще изградим вашата вертикална градина

зелена стена

Жилищни сгради

зелена стена Княз Павел

 

Хотелски комплекси

лого

 

Бизнес сгради

стени в индустрията

 

Индустриални комплекси

В зависимост от мястото и предназначението си зелените покриви, могат да се развият върху наклонена или хоризонтална повърхнина. В зависимост от начина на поддържане, дебелината на почвен субстрат, растителното разнообразие и предназначението си те се делат на няколко типа.

Зелени стени в интериора

Вертикално озеленяване или така наречените зелени стени в интериора оказват значителна роля за подобряването микроклимата в затворени помещение. Тези зелени стени са особено подходящи за бизнес сгради, хотелски комплакси, изложбени зали, затворени помещения посещавани от много хора. Начините за изработка на такава зелена система са различни като  постоянно се разработват нови методи за по-голяма устойчивост и ефективност. Ще ви представим различни варианти за създаване на зелени стени.

интерирни-стени
стена-скандинавски-мъх

Зелени стени от скандинавски мъх

В последните години и в България започват да се налагат нестандартни решения за използване на не традиционна растителност в закрити пространства. Все по-голяма популярност добива един лишей използван в интериора, а именно – Cladonia stellaris или по-популярен като Скандинавски мъх или норвежки мъх. Чрез специална процедура по балсамиране, той се обработва и обагря в различни цветове, което ни позволява да осъществяваме различни решени. Също така запазва и естествената мекота и структура на мъховете, което го запазва 10 години. В естествени условия мъховете растат много бавно 5-7 мм на година. Целия процес по бране, балсамиране, обагряне, почистване, подготовка за монтиране са изцяло ръчен процес, изискващ много време и усилия. Освен че придават модернистичност и уникалност на помещенията, монтирани в интериора стените от скандинавски мъх имат много положителни качества.

Зелени стени от скандинавски мъх и изкуствена растителност

Искате да създадете едно нестандартно кътче в дома си, хотелското лоби или в бизнес сградата Ви. Ние от екипа на Зи Дизайн ЕООД предлагаме изработването на зелени стени, комбинация от скандинавски мъх и висок клас изкуствена растителност. Изготвяме индивидуални проекти след като сме се запознали с мястото, на което ще е монтирана инсталацията и индивидуалните изисквания на инвеститора.  

стена с мъх
стена-с-билки

Зелена стена с билки и подправки