Zi Design
Магазин
0

Нямате артикули в количката.

Зелени стени от скандинавски мъх

В последните години и в България започват да се налагат нестандартни решения за използване на не традиционна растителност в закрити пространства. Все по-голяма популярност добива един лишей  използван за създаване на зелени стени от скандинавски мъх в интериора, за който вече писахме, а именно – Cladonia stellaris или по-популярен като Скандинавски мъх или Норвежки. Чрез специална процедура по балсамиране този скандинавски мъх  се обработва и обагря в различни цветове, което ни позволява на осъществяваме различни решения. Също така се запазва и естествената мекота и структура мъховете, което го запазва 10 години.  Целия процес по бране, балсамиране, обагряне, почистване, подготовка за монтиране са изцяло ръчен процес изискващ много време и усилия. Освен че придават модернистичност и уникалност на помещенията, монтирани в интериора тези зелени стените от скандинавски мъх  имат много положителни качества.

Как се поддържат зелени стените от скандинавски мъх? 

 Не изисква специална поддръжка :

Основен фактор за запазване на първоначалния вид тези зелени стените от скандинавски мъх  е :

  • въздушна влажност в помещението не по ниска от 40-50%;
  • да не е изложен на пряка слънчева светлина
  • да не е в близост до отоплителни уреди и климатици, които да нарушават влажността.

Поддържането на влажност се постига с помощта на пулверизатор, с помощта на който разпръскваме вода в помещението, но не директно върху мъховете !


Не предизвиква алергии:

Скандинавският мъх не съдържа токсични компоненти или алергени , дори напротив пречиства въздуха в помещенията и ви помага да сте по-здрави.


Пречисва въздуха :

Стените от скандинавски мъх спомагат за пречистването на въздуха от вредни частици. Също така не задържат прах и миризми. Ограничава появата на плесени.


Звукоизолиращи свойства:

Мъховете са  много добър звукоизолиращ материал, поглъщаш звука и по специално честотите, в който варира човешката реч. Успешно улавя шума в сравнение с други материали имащи същото предназначение.