Zi Design
Магазин
0

Нямате артикули в количката.

  • Година:
    2022
  • Обект:
    Жилищни комплекси Harmony Suites Grand resort - к.к. Слънчев бряг

Обект: Жилищни комплекси Harmony Suites Grand resort – к.к. Слънчев бряг

Площ: 2000 кв.м.

Какво направихме ние

  • Проектиране на зелениете пространства около комплекса.
  • Доставка и засаждане на големи растения от Гърция и Италия.
  • Доставка и засаждане на малки растения от производители в България.
В галерията сме подбрали снимки от различни етапи от проекта.

С Harmony Group работим от 2020 година, като сме консултанти и провеждаме технически контрол целогодишно, по поддържането и създаването на нови зелени пространства на всичките ил компликси в курортите Слънчев бряг и Свети Влас.

Жилищният комплекс Harmony Suites Grand resort се намира в най- предпочитания морски курортен комплекс Слънчев бряг. Комплекса се състои от 5 сгради потопени в много зеленина. Разположен е парк с площ 8900 кв.м. с много атракции за децата и места за отдих за посетители и живущи.

По проекта за Harmony Suites 15 работихме през 2022 година като разработихме зелените пространства около комплекса. Интересното тук е басейна с форма на Китара, който е изключително красив както през деня така и вечер. Растителността е подбрана спрямо климатичните изисквания на района, както и хармоничното им вписване в останалите части на комплекса. Използвахме както типично местни видове така и различни видове палми, евкалипти, лоропеталуми, живи плетове от дафинов лист и папрати. Растенията са изцяло съобразени с изискванията на конкретното място. Затревяването е направено изцяло с професионалните тревни смски на Fito, като направихме миск и използвахме както тревни смески за слънце, така и за сянка, а също така използвахме култивари на тревни семена подходящи за кисели почви. Изградена е и автоматизирана поливна система.

Изпълнението на проекта се осъществи през март и април 2022 година. Растенията внесохме от Гърция и Италия, използвахме растителност и от местни производители в България.