Zi Design
Магазин
0

Нямате артикули в количката.

  • Година:
    2019
  • Обект:
    Етнографски комплекс "Дамасцена" - Амфитеатър

Обект: Етнографски комплекс „Дамасцена“ – Амфитеатър

Площ: 2000 кв. км

Какво направихме ние

  • Цялостен технически проект по част „Паркоустройство и балагоустройство”
  • Подбор на сортове рози и вплитане на растителни видове подчертаващи идеята на мястото.
  • Доставка и засаждане на различни декоративни растителни видове.
 
В галерията сме подбрали снимки от различни етапи от проекта.

Малко за идеята на проекта:

Формата на това уникално съоръжение наподобява кошница с рози паднала в Долината на розите. Строежът на амфитеатъра на територията на Етнографски комплекс „Дамасцена“ е замислен през далечната 2007г. Строителните дейности започват през лятото на 2017г. През следващите 2 години се изгражда атракция, впечатляваща съвременното изкуство и дизайн. Интериорът на съоръжението е вдъхновен от лукса достоен за тракийските царе и митичната древна тракийска култура. Сградата може да посрещне всички свои гости с общо 1000 места, 350 от които са на закрито, в уникалния по рода си ресторант, разположен панорамно с изфлед към сцената.

На Лятната сцена на Тракийския културен център, сред красивите розови храсти, са разположени места за сядане, от където всеки посетител може да се наслади на различните културни събития.

Съоръжението е първият амфитеатър, строен по нашите зели, от 2000 години насам. На откритата сцена на Тракийския културен жентър се провеждат различни събитея и празнични чествания, свързани с розата и долината на Тракийските царе. На Лятната сцена се играят множество спектакли и се провеждат уникални концерти сред уханието на стотици рози.

Това с което ние допринесохме е разработването на проект за растителни видове, избор на сортови рози и вплитането на растителните видове, подчертаващи идеята на мястото. Доставихме и засадихме 1200 сортови рози, много лавандули, вечнозелени и листопадни храсти. От двете страни на сцената засадихме обикновен кипарис ( Cupressus sempervirens). 

Така стартира за нас приключението ни в Долината на розите. След този проект и благодарение на основателя на комплекса Стоян Стоянов ние изпълнихме още два проекта на територията на Етнографски комплекс „Дамасцена“.

дамасцена амфитеатър
дамасцена
амфитеатър
дамасцена
анфитеатър
амфитеатър
роза
рози
рози
дамасцена
рози дамасцена
амфитеатър