Zi Design
Магазин
0

Нямате артикули в количката.

  • Година:
    2022
  • Обект:
    Жилищна сграда "Естера", гр. София

Обект: Жилищна сграда „Естера“, гр. София

Площ: 2000 кв.м.

Какво направихме ние

  • Проектиране
  • Изграждане
Снимките говорят повече затова ще Ви представим една част от тях в нашата галерия.

 SKY IS THE LIMIT  

Един от безспорно най-интересните ни обекти, по които работихме през 2022 година.  След като бяхме избрани сред няколко водвещи пороектанти в нашия бранш, инвеститора се довери на нас, и така в началото на 2022 започнахме детайлното проектиране на една емблематична сграда за съвременната архитектура.  Проекта имаше 2 варианта – един геометричен и един пейзажен. Разбира се, това което се получи накрая като решение си беше изцяло наша идея и стана така както сме си го представяли. Когато ти се доверят, нещата се поличават. След няколко месеца детайлно проектиране, подбор на правилните материали, настилки, растения, система за покривно озеленяване, паркова мебел, осветление и други, пристъпихме към същинската част. Така започна и изграждането на една от големите за столицата ни, интензевни потривни градини. 

Това е което обичаме най-много – чертането на терен, нещото което прави представите ни реални, защото озелеляването не се решава  само на хартия,  но проект винаги си трябва. През месец май, положихме системата за покривно озеленяване и започна насипването на почва. 

След това оформихме терена, гопластики, скатове, заравнихме и очерахме местата на растителните петна и инерните матерали както и алейната мрежа. А после започна полагането на настилките и поливната ситема. Това отне време и дейностите по същинското озеленяване възобновихме  края на август. Обичаме да работим на високи телператури.

 Доставихме голяма част от растенията. Едроразмерни дървета високи по 5- 6 метра, много акцентни дървета, илекси, плачещи ацери, бонсаи, декоративни дрянове, борове и други. Хортензии…много хортензии.  Засадихме голямо количество седумна растителност на едни от екстензивните покриви.  В проекта има един голам скат с денивелация 4 метра и наклон над 60%, него укрепихме с кокосова мрежа  и подходящи растителни видове. Затревихме пространствата с професионалните тревни смески на Fito и така годината свърши.

През 2023 година продължи изграждането на входното пространство от бул. Черни връх. Работата започна още в първия работен ден за годината. Пространството е съобразено и разработено спрямо теренните особенности, като не сме избягали от стила си.    

Когато работата е страст, а не просто средство за препитание, нещата се получават.

izgrajdane
izgrajdane
izgrajdane
izgrajdane na estera
izgrajdane
izgrajdane
rastitelnost
изграждане на обект
estera
estera rasteniq
estera rasteniq
estera rasteniq
estera rasteniq
изграждане на обект
geoplastika
geoplastica
zemna plastika
teren predna cast
izgrajdane
esterа
rastitelnost
predna cast
predna cast