Zi Design
Магазин
0

Нямате артикули в количката.

Lonicera nitida

4.00 лв.

Широколистен вечнозелен храст с красива зелена листна маса.
Българско наименование – Блестяща лоницера

Латинско наименование– Lonicera nitida

Категория – Широколистен храст, вечнозелен вид

Вид наземна част – Почвопокривен храст

Изложение – Слънце, полусянка

Цвят на листата – зелен

Цъфтеж – от Юни до Септември с кремаво-бели цветове

Темтературен обхват – Студоустойчив

Поливане – Умерено

Размер – 2l контейнер

Категория: Етикет:

Description

Lonicera Nitida е многогодишно, гъсто, вечнозелено растение. Листата му са по-лъскави и светло зелено дори и в студени зими. Цъфти с дребни кремаво-бели цветове от м.Юни до м.Септември. След прецъфтяване се появяват бледолилави плодчета. Въпреки, че растението има донякъде деликатен вид, дължащо се на малките, фини текстурирани листа, този вид е силно устойчив на вредители и болести.
Изисква минимална грижа.
Предпочита пълно слънце или частична сянка. Развива се добре в почти всеки тип влажна, богата, добре дренирана почва. Растението няма да оцелее в лошо дренирана, прекалено влажна почва и може да се поддаде на гниене. Високата влажност предизвиква брашнеста мана, гъбична болест, която няма да убие растението, но ще повлияе неблагоприятно на външния му вид.
След прихващане лоницерата изисква много малко влага, освен ако времето е необичайно сухо. Слой от компост или мулч, запазва почвата влажна, потиска плевелите и защитава корените по време на зимните месеци.
Лоницерата понася сериозна резитба, така че не е трудно да се поддържа желаната височина и форма. Лоницерата често се оформя като топиари, особено придавайки форма на глобуси или топки.