Zi Design
Магазин
0

Нямате артикули в количката.

Косене с роботизирана техника

Специализирана услуга за промишлено косене на склонове, труднодостъпни и големи площи.

Дистанционно управляемите косачки SPIDER са уникално оборудване, предназначено за поддръжка на почти всички видове терени. Паякообразните косачки са универсални машини, способни да косят фина трева, тежки храсти както на равнинни площи, така и на склонове до 55 градуса .  Операцията е безопасна, комфортна и продуктивна.

Косачки SPIDER

Защо да изберем услугите с косачки SPIDER

Косачките SPIDER са оборудване, предназначено за поддръжка на почти всички видове терени.

Изцяло насочени към поддържането на фотоволтаични паркове.

Услугите с SPIDER ще надминат това, което сте очаквали от професионалните косачки досега. Благодарение на по-мощните двигатели на Kawasaki с EFI (Electronic Fuel Injection) технология, едва ли ще попаднете на терен, който SPIDER не би могъл да издържи.

Постига се производителност до 3500-6000 кв.м. на час. С други думи – може да замени до 15 храсторези или 1 тежка косилна машина. Поради липсата на физически натоварваща работа, ежедневната производителност е много по-висока в сравнение с ръчно управляваните машини, тъй като не са необходими задължителни почивки.

SPIDER – независимо от височината на тревата

Системата за косене в косачките SPIDER е базирана на принципа на качественото мулчиране, благодарение на което не е необходимо събирането на окосения материал и изхвърлянето му по сложен начин. Фино мулчираната трева се разпределя равномерно по време на косене върху моравата, като се превръща в ценен източник на хранителни вещества. В допълнение, операторът може напълно да се концентрира върху косенето и да не губи от времето за работа с кош за събиране.

За постигане на перфектни резултати при косене, от решаващо значение е скоростта на ножа да се запазва, въпреки наличието на гъста и висока трева. Електронно контролираното дозиране на горивото на SPIDER гарантира, че количеството гориво, което се подава в горивните камери, осигурява постоянна скорост на ножовете. Поради това косачката не се забавя, дори когато коси гъста и висока трева или работи на стръмен наклон.

окачване
спидер

SPIDER – Предназначен за косене под фотоволтаичните панели

Косенето под слънчевите панели е сложен въпрос.  SPIDER е търсеното решение благодарение на дистанционното управление, системата за многопосочно движение и ниската височина на машината. SPIDER 2SGS е базиран на същата концепция като модела ILD02, който се е доказал през годините, но е модифициран, за да отговаря на нарастващите изискванията на слънчевите електроцентрали. Косачката е с 10 см по-ниска и е оборудвана с перфориран капак на двигателя, който осигурява по-ефективна циркулация на въздуха в двигателния отсек, като по този начин повишава устойчивостта на машината на изключително високи температури. 2SGS е подходящ и за други приложения, където ниската височина на машината е предимство – като овощни градини или паркове.

Къде може да бъдем от полза за вас

Екстремни склонове – На склоновете, където хората едва ходят, SPIDER се чувства като у дома си.  При наклон надвишаващ 40°, използването на интегрираната стабилизираща лебедка позволява да се работи без затруднения до невероятните 55°.

Пътища и магистрали – Едно от многото места, където може да се види SPIDER е край пътища и магистрали. Тези зони са доста опасни и затова SPIDER е идеалното решение, тъй като може да се управлява от безопасно разстояние с дистанционното управление.

Гъсти тревни килими – Нито грубите тежки храсти, нито неподдържаната трева са проблем за косачките SPIDER.

Железопътни сервитути – Наклонените зони с малко пространство за маневриране покрай железопътните линии са мястото, където SPIDER може бързо и надеждно да помогне при поддръжката на зелените площи.

Паркове и градини – Бързина, лекота на работа, качество на рязане, нисък шум и ефективност са основни аспекти за поддържане на паркове и градини. Всичко това SPIDER несъмнено осигурява.

Места с повишен риск – Поддръжката на места с повишен риск като военно пространство, летища, промишлени паркове за гориво-смазочни материали и течности, оръжеини предприятия, сервитутни зони около градски сметища, гранични зони.

Спортни площадки и ски курорти – Поради ниското тегло, колесното шаси, достъпността по склонове и маневреността косачките SPIDER се използват и за поддръжка на ски курорти и други спортни площадки.

Язoвирни стени и речни брегове – Ниското тегло и стабилизиращата лебедка позволяват косене на язовирни стени или речни брегове със стръмни склонове и мек терен.

Снегопочистване – Може да се използва през зимата, за почивтване на различни пешеходни и транспортни настилки.

spider
spider

Предимствата на SPIDER

Производителност – Патентованата система за задвижване позволява всяко движение да бъде продуктивно и елиминира загубата на време, причинена от завъртане на косачката, позициониране на следващата линия или косене около препятствия.

Дистанционно -Ергономичното дистанционно управление осигурява максимална безопасност и комфорт при работа на склонове или в друга опасна среда. Операторът може да стои на безопасно разстояние и да избегне рисковете от нараняване.

Способност за катерене -Леката конструкция и уникалната задвижваща система позволяват на косачките Spider да работят на изключително стръмни склонове с наклон до 40 градуса. Интегрираната хидравлична лебедка увеличава способността за работа до 55 градуса.

Уникална кормилна система – Патентованата система за управление „Dance step“ заедно с постоянното задвижване на 4-те колела осигуряват фантастична маневреност на косачката на всякакви терени, страхотна способност за катерене и нежно третиране на тревата дори на мокър или мек терен.

Качество на косене – Паякообразните косачки използват мулчираща технология за косене.Тревата се нарязва на малки парченца, които наторяват моравата. Високото качество на косене позволява косачките SPIDER да се използват в паркове и градини, но косилните модули могат да се използват и за екстензивно косене на тежка трева. 

Безопасност – Едва ли бихте могли да намерите по-безопасна косачка на пазара. Дистанционното управление позволява на оператора да стои далеч от работната зона на косачката, далеч от шум и вибрации. Безопасността може да бъде допълнително подобрена с помощта на хидравличната лебедка, която стабилизира машината при екстремни наклони. Паякообразните косачки работят безопасно и в най-трудните условия.