Zi Design
Магазин
0

Нямате артикули в количката.

Ревитализиращ органичен субстрат Premium

44.60 лв.

Органичен субстрат, направен от смес от планински торфища с различна степен на разпространение, кокосови стърготини, компост от кора, минерален многокомпонентен тор с дълготрайно освобождаване на азот, минерали за задържане на вода и торфен екстракт.
Разфасовка 50л

Description

Ревитализиращ органичен субстрат Premium
Ревитализиращият органичен субстрат е разработен в сътрудничество с университета Мендел след многогодишни проучвания и изследвания. Този органичен субстрат е направен от смес от планински торфища с различна степен на разпространение, кокосови стърготини, компост от кора, минерален многокомпонентен тор с дълготрайно освобождаване на азот, минерали за задържане на вода и торфен екстракт. Съдържа и добавка на морски водорасли и фино смлян доломитен варовик.
Какво съдържа субстратът и какво го прави уникален:
Водоустойчиви минерали – поради своята абсорбираща способност, те абсорбират по -големи количества вода и хранителни вещества, които постепенно освобождават обратно в почвата през сухия сезон . Така растенията получават влага и храна дори в лоши времена и са много по-устойчиви на отрицателни влияния, като заболявания .
Дългосрочни торове – освобождават хранителните вещества постепенно през цялата вегетация.
Екстракт от торф с морски водорасли – благодарение на хумусните съставки растенията усвояват хранителните вещества по-бързо и ефективно, като също така торфа е обогатен с морски водорасли.
Предимства:
☑ ефективно задържане на вода и постепенното освобождаване според нуждите на растенията
☑ намалява негативните ефекти от болестите по растенията
☑ подпомага вкореняването на растенията
☑ по-добро усвояване на хранителни вещества от растенията
Употреба:
Ревитализиращият органичен субстрат е предназначен главно за отглеждане на зеленчуци на открито, застрашени от засушаване, като структурата му помага за задържане на вода в почвата. Субстратът се добавя към лехите по време на пролетната или есенната му подготовка в съотношение около 1:1 със стандартната почва. Субстратът е подходящ за засаждане на овощни и декоративни дървета и храсти, с изключение на киселиннолюбиви храсти. Първоначално поддържа свежия вид на растенията, а в последствие поддържа хранителните условия на местообитанието, повишава съдържанието на органични и хумусни вещества в почвата. Добавеният специален компонент улеснява снабдяването с вода на корените.